Kjære deg, er du ofte sint?

Holding the world
Licensed from: alistaircotton / yayimages.com

 

Uansett hva man velger å skrive om kan det bli vridd på, snudd på og til og med omformulert. Derfor kjære leser, er det ofte vanskelig å skrive. Hver setning som blir skrevet må man tenke på alle vinklene den setningen kan bli frarøvet sitt budskap. Med dette som innledning, vil jeg bare si, kjære sinte mann eller kvinne, tilgangen til din IQ faller drastisk når du er sint, husk det. Når jeg blir redd, velger jeg som oftest dårlige løsninger. Derfor er det essensielt å minne seg selv på at frykt ikke gjør meg klok. Det er ikke lett, men det er ett steg i riktig retning. Frykt er ingens venn. Er jeg en av dem du er redd for? Det er vondt å være redd, jeg har vært redd utallige ganger. Jeg vil ikke at du skal være redd. Jeg vil fortelle deg at du og jeg opplever mye av det samme. Liker du også være sammen med de som får deg til å le så hardt at det gjør vondt i magen? Liker du en varm kopp kakao når det er kaldt og snør ute? Blir du glad som meg når vennene dine eller familien din kommer med en fantastisk god nyhet?

Jeg skulle gjerne skrevet om noe annet enn det jeg skal. Jeg er rett og slett lei av "norske verdier er truet", tullet som mange gir liv til. Meg inkludert nå, men trikset er, roe ned sinnet, ikke skrike eller peke finger, og jeg går ikke rundt og tror at noen eller noe truer" norske verdier". Først og fremt, kan en nasjon ha eierskap til verdier? Spør deg selv, kan et land eie menneskelige verdier? Går du ut på gata og spør folk om hva norske verdier er vil du få forskjellige svar, men de fleste svarene du får omhandler menneskelige prinsipper, som: tillit, gjør med andre som du vil andre skal gjøre med deg, ytringsfrihet, likestilling, like verd osv. Gode verdier går på tvers av landegrenser, ett land kan ikke ha eierskap til verdier, kun menneskene som lever etter dem.

Det ene fører til det andre, slikt er mye bygd opp. Først, spre frykten om at verdiene dine er truet. "Frykten", gir deg rette sinnstilstand til å kunne ta imot den neste beskjeden. Nå ønsker vi at du skal angi din nabo, venn, kollega dersom denne personen reiser tilbake til hjemlandet de flyktet fra. Ett av oppskriften til splittelse, strid og mistenkeliggjøring. Det gjør gapet mellom oss i mellom større.  Jeg er ikke en politiker, jeg er et menneske. Jeg ønsker ikke at et så flott land som Norge skal bevege seg til å bli en politistat. Du som har frykten i deg, hvis du ikke reflekterer grundig over hvorfor du egentlig er redd, kan du fort bli en fotsoldat for slike oppfordringer.  

La oss se i gjennom hvorfor ting skjer. Valget er rett rundt hjørnet, er det da tilfeldig at dette dukker opp nå? Legg fra deg frykten og sinnet, få til gang til IQ ´en din, og tenk igjennom hvorfor ting skjer når de skjer. Propaganda skjer i alle land, Norge er ikke et unntak. Mengden varierer så klart, og jeg tror, vet ikke, men tror at det er svært lite her sammenlignet med andre land. Men, det skjer.

La oss heller rette fokuset på utvikling, som f.eks., hvordan gjøre skolesystemet bedre. Eldreomsorgen, hvordan gjøre omgivelsene våre mer miljøvennlige. Vi har en rekke tiltak vi kan fokusere på i vår flotte nasjon. Hvorfor skal vi la andre gjøre oss sinte og redde? Tenk for deg selv, og prøv å se fra flere aspekter. Søk kunnskap om det teamet du ønsker å yte meninger om. Jeg personlig har mine verdier fra flere hold. Mine gener er fra Iran, min kultur er en fantastisk blanding fra øst og vest, de jeg finner best fra begge hold. Innad i en familie er det også forskjellige verdier, så hvordan kan vi da påstå at et land har helt like verdier? Derfor oppfordrer jeg deg til å tenke menneskelige verdier, ikke Tyske, Franske, Engelske, Albanske eller Norske. Kjære sinte leser, her har du mye du kan vri og vende på, men husk at å være sint er en straff du kjenner på selv, ikke jeg. 

 

17 kommentarer

Plukk Råtten

08.08.2017 kl.19:57

"Propaganda skjer i alle land, Norge er ikke et unntak."

Takk for et godt eksempel

Paco

08.08.2017 kl.20:24

Alltid fornøyelig at det stort sett er mennesker som ikke har særlig lang tilhørighet til vårt land, vår historie eller kultur - som til gangs skal fortelle oss om hvordan vi skal tenke og føle.

Fra dag EN - skal etniske nordmenn alltid tenke, føle og forstå for de nyankomne, tenkt over det?

Det er alltid slik at etniske nordmenn ALDRI må føle for mye nasjonalfølelse eller kjærlighet ovenfor et land.

Vi skal heller aldri se tilbake på den tid da det aller meste fungerte storveis - helt uten "den nye spennende multikulturen som kun bærer med seg alt av det bedre" ...

Det er ingen grenser for hva man skal måtte godta fra alle de som skriker ut at det norske - er egentlig ikke norsk. Etniske nordmenn skrives innunder anførselstegn, og - som ikke det er nok: Alle etniske nordmenn er egentlig ikke nordmenn, vi er jo afrikanere.

Det hele - mens ALT av det nye skal bejubles, klappes for - og beundres uten å pirke bortpå det man finner som feil eller skadelig for vårt Norge.

Sagt på en helt annen måte: Den norske fauna har strenge regler for hva man skal tilføre. Det er også strenge grenser for å bevare den norske natur. Alt annet? Helt uten regler eller formeninger - der skal alt utryddes, forandres og samles.

Forunderlig hvordan landet Norge og deres etniske borgere klarte å få til å bli sett på som et av de beste land å leve i - siden vi alle er så kalde, rasistiske og fryktelige. Det mest forunderlige - er hvordan alle til stadighet vil karre seg til et norsk statsborgerskap - mens det på samme tid blir påpekt opp og i mente alt det som er galt med vårt land, vår historie, våre røtter, kultur, tankesett og væremåte.

Hva blir det neste innen formaning med å tilintetgjøre det som engang var velfungerende, triumferende og fantastisk? Skulle forøvrig tatt seg ut om hver nordmann flyttet til utlandet, gjorde krav på å bli borger av det land - kreve særrettigheter og spotte det nye landets arv, kultur og historie.

Alle vil bli nordmenn - men ingen vil høre på etniske nordmenn. Fornøyelig, er det ikke?

RARRRRGGHHH

08.08.2017 kl.20:31

Jeg blir sint når folk legger ut artikler og skriver blogger med masse skrivefeil.

Som denne.

CMS

09.08.2017 kl.16:16

Bytt ut "norske verdier" med "vestlige" verdier, så blir dette lettere for deg.

Viktige verdier du nevner er ytringsfrihet, likestilling og likeverd. og FREMDELES skjønner du ikke?

Da kan ikke jeg hjelpe deg...

CMS

09.08.2017 kl.16:20

Titt på hvilket som helst muslimsk land og se hvor mye av disse verdiene du finner. Kultur sitter i hodene på folk, inkludert alle de som kommer hit. De tar den med seg!

Ikke alle selvfølgelig. De fleste er sikkert bra folk, men når de sender unga til hjemlandet for å "avnorskes", eller til radikale koranlærere er det ikke mye håp for mange av de -. Eller oss...

CMS

09.08.2017 kl.17:35

Flott kommentar Paco :-)

Ingrid

10.08.2017 kl.03:15

rarrrrgghhh: er det et ord i ordboka?

Skrivefeil? hvor da?

Paco: egentlig et spansk ord eller?

Norge har siden samene kom fra Sibir og deretter germanerne fra sør blitt befolket med folk som kom med nye ideer, opp gjennom vikingtiden, deretter den kulturelle påvirkningen som hansetaene bragte med seg, alle de utallige skipbrudne fra franske, portugisiske engelske skip og fiskeskøyter som kullseilte og søkte tilFLUKT her til lands. Vikingene var også handelsfolk som reiste blant annet til Tyrkia og tok med seg ideer derfra. Den norske kulturen har røtter andre steder fra, folkemusikken kan spores til Russland og land lengrte sør i Europa, rosemalerkunsten likeså. Selv kunskapen om jern ble importert, så Norge har alltid vært et område der innbyggerne og dets tilreisende har tatt med seg kunskap som etterhvert har satt seg. Odin kom fra Sør-Europa og det samme gjorde kristendommen. Områder som da hadde en helt annen kultur enn den norske.

Hva som er etnisk norsk er også et spørsmål man kan fundere på hvor mange generasjoner bakover bør man bevege seg? For min egen del var alle mine tipp-oldeforeldre født i Norge, noe samisk noe germansk, men går jeg lengre tilbake finner jeg også finsk, tysk, nederlansk, dansk, portugisisk etc... og det er bare det jeg vet om, mens går jeg lengre tilbake og familiegrener jeg ikke har oversikt over kan jeg kanskje finne enda flere nasjonaliteter. Teorien om etnisk norsk er en myte, da det etterhvert har kommet så mye tilsig av innvandrere.

En arabisk tilreisende beskrev vikingene som lite siviliserte, late og urenslige, der man drakk av samme glass, litt for å spare på vasken, men like mye for at alle skulle føle seg trygg på at drikken ikke var forgiftet. Er det dette du kaller en bedre fortid.

Faunaen har særregler for import, men mennesker selv byr ikke til fare for naturen og kulturen blir påvirket uansett hvor mye man prøver å stagge den. Bare se på den importen vi gjør av klær fra Asia, musikk fra USA, litteratur fra hele verden, mens vi tar ferier til sør-Europa og enda lengre enn det, tror du virkleig at dette skjer uten at det påvirker kulturen?

Og ja, jeg er opptatt av folkemusikk har venner og bekjente som livnærer seg eller driver med dette på et høyt nivå, synes det er artig å danse folkedans innimellom (her er det også mye importert), min mor har malt noen kister med rosemaling, og som de fleste som er oppvokst her syns jeg som Isabelle skriver at kakao er ypperlig på en snøværsdag og synes selv nystekte vafler med rømme og jordbærsyltetøy er noe av det beste jeg kan få. Synes også mjød smaker mye bedre enn den tsjekkiske alkoholdrikken som nordmenn flest heller i seg på fest. Vin er noe almuen ikke fikk servert før i nyere tid, er glad i akevitt, men urtene og kultiveringen av dette var det tilreisende munker som tok med seg her til lands.

Verdier er også et spennende ord, men når det gjelder dette skriver Isabelle så godt at jeg ikke trenger å utdype det. Men også her har det vært endringer. Husmor regjerte i heimen og hadde nøkkelen til alkoholskapet før kristendommen spredde en mer patriarkalsk kultur her.

Nå har du hvertfall fått svar fra en med norsk familiehistorie, både fra fiskevær og småbruk, håndverker og kjøpmenn. Endelig får du hørt noe fra en som har lest noe om norsk historie fordi jeg har vært interessert i norsk kultur og hordan denne kyststripa har endret seg. En reise som er langt mer internasjonal enn jeg trodde når jeg begynte å finne ut av hva dette betydde.

Jeg

11.08.2017 kl.11:26

Jeg ble faktisk noe irritert, men ikke sint, over å lese forleden at det kommende valget er et verdivalg. ( Gro)

Skikkelig tøvete utspill. Med mindre hun snakket om penger da - innbyggernes penger. :) Var det andre " verdier", er sannelig ikke hennes parti noe bedre eller annerledes enn andre.

Så ja, disse " verdiene" , dvs alt snakket om dem, blir man drittlei av.

Anders K. Nilsen

16.08.2017 kl.17:15

Hvilke muslimske land skal vi i vesten se opp til? Kom med eksempler der hvor muslimene er bedre enn oss på menneskerettigheter,forskning,utvikling og industriell produksjon. Kanskje islam er en bremsekloss i et lands utvikling?

Tone Fjellvik

16.08.2017 kl.18:00

Takk Paco.

Hege

16.08.2017 kl.18:33

Din ovenifra og ned holdning er uansett tilhørighet en svært dårlig egenskap og vitner om mangel på gode verdier.

Forøvrig takk til Paco.

"Jentunger" som tror på at vi alle er barn av regnbuen og at alt går bra så lenge vi synger kumbaya og holder hverandre i hendene gjør meg oppgitt.

Scott Johansen

16.08.2017 kl.18:37

Isabelle, angiveri er allerede sterkt utbredt i «verdens beste land å bo i», hvor mennesker angir hverandre til landets over 40 offentlige tilsyn med definisjonsmakt og et mandat til å opptre som en stat i staten. Et Norge som faktisk sterkt kan minne om det tidligere DDR...

Olaus Trøgheim

16.08.2017 kl.18:51

Ikke truet? Hvert år blir for eksempel nye store grupper av barn og kvinner trykket ned i undertrykkelse. Disse har du ingen medfølelse for?

mohammedanern

16.08.2017 kl.20:48

På samme side som jeg fant denne, så fant denne texten så fant jeg: http://www.nettavisen.no/nyheter/nabolag-tmmes-for-etnisk-norske/3423363801.html

forteller ikke helt samme historie

Niri Baklid

16.08.2017 kl.21:11

Listhaug veit ikkje kva "norske verdier" er for noko. Ho trur visst at det er kristne normer som er andre enn muslimske normer. "Vestlige verdier" hadde vori eit betre uttrykk, men ikkje alle nordmenn er kristne.

Norsk kultur er iallfall ikkje viktig for Frp, for bevilgninger til kulturformål stemmer dei alltid mot.

truthspeaker

16.08.2017 kl.21:29

ikke truet nei.... tviler sterkt på at de sier det i Belgia (belgistan) https://www.youtube.com/watch?v=GjNIaIoZKAE og liknende skremmende eksempler https://www.youtube.com/watch?v=BPKqM-TV2i8 hva må til før folk får opp øynene? vi lar dette skje rett foran oss, og på toppen av det hele nekter politisk korrekt, kjøpt og betalt presse å skrive om slikt. de lar heller folk skrive slike løgnaktige og politisk korrekte søppel-innlegg for å glatte over det som virkelig er i ferd med å skje. Gilde har for lengst begynt med Halal-kjøtt,og et av de første tegnene på at et land er iferd med å skifte religion er nemlig maten.en dag er de i flertall, vi blir automatisk en minoritet i eget land, og da er det for sent.

Lekeland

16.08.2017 kl.21:48

Ser at mange ikke klarer å skille mellom ønskelig innvandring - flyktninger med beskyttelsesbehov og arbeidsinnvandring - versus lykkejegere som snylter på samfunnet, driver kriminalitet og tilsvarende.

Poenget er at slik migrasjonen fungerer i dag, så består den av en blanding av ønskelig innvandring og lykkejegere - med hovedvekt på lykkejegere. Systemene - politisk og i praksis - takler ikke å skille berettigede fra uberettigede, systemet klarer ikke å stoppe illegal innvandring (menneskesmugling) og det er dette vi må til livs.

Ivaretagelse av lykkejegere koster samfunnet milliarder av kroner som kunne vært brukt på en langt bedre måte.

Da handler det ikke om norske tradisjoner vs tilføring av nye verdier eller berikelse vs innsnevrelse. Dette handler om å ivareta systemet og samfunnet slik at vi er i stand til å livnære oss selv og hjelpe de som trenger det.

Å uhemmet fylle på med mennesker vil da kvele disse systemene og evnen til å hjelpe.

KRF snakker om nestekjærlighet. Hva med litt nestekjærlighet til de som ikke har ressurser til å flykte fra nød- og katastrofeområder? Hva med å bruke ressurser på disse kontra lykkejegerne?

Skriv en ny kommentar

hits