Ja, vi elsker....

Hike in Salmon glacier
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Hele landet feirer eller fester to ganger i året. Nyttårsaften, stor fest, 17 mai, hellig. Denne hellige dagen er alle som bor i dette landet venner, de samles om noe felles og er utrolig villige til å hilse på hverandre uten noe annet grunn enn å være sosiale medborgere. Det skal sies at med fest kommer det også mye alkohol, men de aller fleste er enige om at det går greit.

Jeg vil stolt innrømme at 17. mai for meg er magisk, for på denne dagen ser du hele Norge samlet. Hvite, som brune, som blå. Denne dagen er du norsk, uavhengig av hvor genene dine kommer i fra. Er du født i et annet land og bor i Norge eller har foreldrene som kommer fra et annet land på andre siden av kloden, feires du som norsk. Denne dagen blir du feiret, fordi denne dagen er vi alle enige om ?Ja, vi elsker? ?

Vi elsker dette landet fordi våre kvinner har en stemme.

Vi elsker dette landet fordi våre barn har en stemme.

Vi elsker dette landet ford vår natur kan du kun finne i eventyr.

Vi elsker dette landet fordi våre menneskerettigheter i stor grad blir ivaretatt.

Vi har verdens deiligste vann og her kan du virkelig oppnå drømmene dine.

Listen er lang, så ja, dette landet elsker vi.

Vi bør minne oss selv om at det er et privilegie å kunne leve i et land hvor den mest omtalte klagen omhandler været. At vi sjeldent må bekymre oss over sult, tak over hodet eller at vi ikke kan ytre våre tanker. Med hånd på hjerte så ønsker jeg inderlig at vi kunne ha fremprovosert 17. mai-ånden hver eneste dag. At vi hver eneste dag kunne leve opp til alle grunnene vi feirer og elsker dette landet. Dette landet er oss, deg og meg, sammen.

Min store elsk for Norge har blitt forsterket etter å ha jobbet ett år i Hellas som kulturtolk for Leger Uten Grenser. Hvorfor? Jo fordi jeg opplever rettferdighet her, jeg opplever trygghet her, jeg opplever hver eneste dag å bli behandlet som et verdifullt individ. Du er kanskje ikke klar over hvor mange mennesker som deg og meg ikke opplever rettferdighet, trygghet eller menneskeverd? I Hellas var teamet mitt og jeg på oppdrag, vi ønsket å kartlegge menneskene som var fanget i denne situasjonen. Vi stilte spørsmål om deres fortid, nåtid og hørte historiene deres. Vi lagde en rapport om resultatet av EU/Tyrkia avtalen som tok plass i mars 2016. Vi vil bære stemmene deres, de skal bli hørt. Dette var ikke en enkelt oppgave. Vi kom i dybden. Ikke dybden av en flyktning, men et menneske, et individ, som deg og meg.

Da jeg stilte spørsmål om fremtiden, deres drømmer og håp endret lyset i øyene deres. Noen få sekunder lyste de, før lyset slukket da virkeligheten slukket de. Svært få av dem vil kunne komme til Norge. Dem det gjelder har opplevd ekstreme tilstander hvor tap, skrekk og mangel på verdighet har rammet dem hardt og i veldig lang tid. Du som leser dette trenger ikke å ta dem inn i varmen, du trenger ikke å behandle dem som ofre eller synes synd på dem. Det jeg som vitne til deres elendighet har heller en oppfordring. Still dem spørsmål, vis nysgjerrighet, vis dem hvorfor dette landet er så fantastisk. Vis dem hva trygghet, rettferdighet og menneskeverd innebærer. Jeg feirer dette landet, ikke fordi jeg må, men fordi jeg er stolt av Norge som en nasjon.

Sannheten er at jeg er heldig, det er du også. Uavhengig av hvordan livet ditt ser ut per dags dato så har du og jeg det beste utgangspunktet for å lykkes i livet. Ja, sorg og elendighet rammer oss alle, på ulik måte. Vi opplever tunge, mørke stunder. Noen av oss er heldige med å ha noen rundt oss som hjelper oss gjennom livsutfordringer. Livsutfordringer er universelt, men det er også kjærlighet.

Mitt ønske er, la oss menneskeliggjøre verden, sammen.

 

9 kommentarer

Skvatt

21.06.2017 kl.16:27

Jau, men slik som eg skjøna det so ynskja alle dei du snakka med å koma åt Noreg? Då lyt me syta for at dei feng det au, og då er eg heilt samd i at me lyt fortelja dei kor fantastisk detta landet er, slik at dei lyt veta um det lengje føre dei kjem. Allereie før dei byrja flokta lyt me syta for at dei veit det, at dei lyt høyra um velferd, stønadar, NAV og at dei ikkje treng jobba for å fengje fulle trygderettleikar. Det er nett slik me lyt syna tryggleik, rettferd og menneskjeverd andsynes dei, og sjølvsagden at me er best i verda. Me lyt gjere landet attraktivt nok for at alle ynskja flokta åt oss. Me hev jo i alle høve plass nok åt alle som vil, det kan beint fram ikkje vêre noko land som er lika tynt busett og grisgrendt som Noreg, so um hundretusenar eller millionar kjem gjer ikkje noko. Meir enn nok pengjar og meir enn nok plass i verdas beste land, sann. Jau!

Thomas Frydenberg

21.06.2017 kl.17:42

Veldig godt skrevet dette her. Ønsker deg en koselig kveld!

Judas Iscariot

21.06.2017 kl.17:54

Nå har Norge kjempet for å komme dit vi er nå. Det har vært et blodslit. Det er ikke lenge siden at landet var pur fattig, men folk sto på for å gjøre det beste. Vi hadde flaks med oljen. Men dette medførte til udugelige og korrupte politikere som nå driver å bygger ned landet. For å berike seg selv.

Det er ikke mange år siden folk fikk ferie i Norge, så denne påstanden at vi er bortskjemt er grunnlagt i dårlig historie kunnskap.

At vi skal importere flere problemer inn i landet. Fordi det er synd på andre folk er uetisk og uforsvarlig.

Jeg ser at personen har tilkoplinger til NGOer som er kjent for å samarbeid eller være en del av menneskesmuglere. Viser hvor ukritisk og naiv denne personen er.

Det er slik naive støttespillere til globalister er årsaken til problemene. Vi vet nå at de som er med på å skape konflikter i verden, er de globalister som ønsker penger og makt. Deretter er de samme globalister med på å flytte på folk, kun for å oppnå makt og penger. På toppen av dette blir denne galskapen betalt via tyveri fra vestens egne borgere.

Vil du virkelig bli kvitt problemet, fjern hovedårsaken til problemet. Nemlig globalismen.

Multikulturen er dø, vi må starte med å sende disse tilbake til sine egne land. La dem integrere i sitt eget land, til en kultur den kjenner og passer sammen med.

Sogra

22.06.2017 kl.12:32

Kjempe bra skrevet Isabelle 😃👍🏼

Du har så stor og god hjerte❤️

Arne

22.06.2017 kl.15:09

Hadde du skrevet dette for 10-15 år siden hadde jeg vært enig med deg. Men nå forakter jeg multikultur langt inn i ryggmargen. Jeg vil ha det bort, og gjerne nå.

Josef Yohannes

22.06.2017 kl.15:18

En veldig flott og viktig artikkel som jeg håper flere mennesker får lest. Håper Isabelle kommer til å skrive flere slike viktige artikler, for du er en stor inspirasjon som verden fortjener å høre.

FRIDA

22.06.2017 kl.15:49

Det du glemmer oppi alt det du skriver er hvordan dette flotte landet Norge har blitt forvandlet de siste tiårene etter at alle disse " stakkars menneskene" har kommet til landet.

Vi kan trekke frem Oslo som et eks. Der vi nå ser og opplever svenske tilstander med bilbranner,voldtekter,drap og annen kriminalitet.

Av anmeldte voldtekter er voltektsmann ikke etnisk norsk. Da er ikke voldtekter med ukjent gjerningsmann med i statestikken.

Terroren har inntatt Europa,snart banker den på vår dør også. Sverige rapporterer om flere tusen ekstreme muslimer i landet.

Sverige er vår nabo.....så hva venter oss?

Min ærlige mening er at denne " berikelsen" som AP har lagt grunnlag med import av flyktninger til landet er FEILSLÅTT .

Resultatet ser vi i dag. Velferden går ned,arbeidsledigheten stiger.....så honningkrukken tømmes etter hvert.

Ingen kan leve på drømmer,virkeligheten vil innhente oss alle til slutt.

Norge kan ikke være verdens sosialkontor og ønskebrønn!

Anne Simone

22.06.2017 kl.18:48

Bra skrevet! Det er viktig å se den langsiktige gode effekten det er å hjelpe andre. Og også se hvor mye vi har å bidra med når det gjelder akkurta det. Takk for å minne oss på dette Isabelle!

Christoffer

30.06.2017 kl.00:39

Kan en Pashto bli en Perser, eller er det bare oss nordiske som alle kan transformere seg til?

Litt kjipt for neste generasjon som blir født som minoritet, eller fortjener de det siden de er hvite?

Fremskritt for deg, folkemord for meg - plis stop, vi har ikke fortjent dette. Våre barn er ikke ansvarlig for hva øst-india handelskompani gjorde på 1700-tallet.

Skriv en ny kommentar

hits